Fatima: 38 km vanaf Quinta da Cotovia

Fátima is één van de meest bekende locaties van de wereld voor Mariaverering en een belangrijk toeristisch centrum. Hier komen pelgrims uit de hele wereld, voornamelijk op de 12e en 13e dag van de maanden mei tot en met oktober.

De geschiedenis van Fátima vertelt over de drie herderskinderen Jacinta, Francisco en Lúcia, die tussen mei en oktober van 1917 getuigen waren van verschillende verschijningen van de Heilige Maagd Maria, Nossa Senhora
do Rosário.

De Kerk reageerde aanvankelijk terughoudend, maar het fenomeen werd door de bevolking gekoesterd. Pas in 1930 werden de verschijningen erkend door de bisschop van Leiria.

Het Vaticaan heeft het wonder van genezing erkend, toegeschreven aan twee van de herdertjes,Jacinta en Francisco, wat leidde tot de zaligverklaring van beiden op 13 mei 2000. De wereldwijde bekendheid van Fátima is voornamelijk toegenomen tijdens het pausdom van Johannes Paulus II, die openlijk vereerder was van Onze Lieve Vrouw van Fátima.

Naast het sanctuarium kunt u ook de moederkerk van Fátima bezoeken, de kapelletjes van de Via-Sacra en de Kruisweg.
U kunt ook het verhaal van de drie herders beleven tijdens een bezoek aan Loca do Anjo, Valinhos, de huizen en de put van de herdertjes. Bijzonder zijn ook het museum voor sacrale kunst (Museu de Arte Sacra) en het museum voor etnologie (Museu de Etnologia) in Fátima, het wassenbeeldenmuseum (Museu de Cera), het museumhuis Casa-Museu de Aljustrel, het Museu Fátima 1917 - Aparições (over de verschijningen) en de O Presépio (kerststal) en Aldeia de Belém Animados.

Zelfs als u niet gelovig bent, zal Fátima u niet onbewogen laten.
Museu de Arte Sacra


De basiliek van Fatima


Museu de Cera