Nazare: 72 km vanaf Quinta da Cotovia

Het strand van Nazaré met zijn milde klimaat en grote landschappelijke schoonheid bezit één van de oudste visserijtradities van Portugal.

Met zijn magnifieke licht, zijn sympathieke, gastvrije bewoners, aangename zon en fijne witte stranden, die tot aan het voorgebergte reiken, is Nazaré ideaal om van de zee te genieten. Eén van de visitekaartjes van Nazaré zijn de zeven felgekleurde rokken die de vrouwen hier vroeger droegen wanneer ze op het strand op hun mannen wachtten die van het vissen op zee terugkwamen. Vandaag zijn het de golven die surfers en bodyboarders trekken, alsook duikers die hier voor de prachtige onderwaterwereld komen.

De mooie baai wordt beschermd door het hoge voorgebergte, waar op de top zich de Sítio da Nazaré bevindt.

U kunt daar komen met een lift en eenmaal boven kunt u genieten van een prachtig uitzicht over het strand.

Bij de belvedère Miradouro do Suberco verliest uw blik zich in het prachtige panorama over de zee, het strand en de huizen. Hier treffen legendes en religie elkaar in de verering van Nossa Senhora da Nazaré.

Nazaré ontdekt men het best door een wandeling te maken door de smalle steegjes, die scheef naar het strand aflopen en in haar restaurants, met de heerlijke geuren van verse zeevruchten, gegrilde vis of de smakelijke caldeirada (visstoofpot).
Bij het vallen van de avond, kunt u van een prachtige zonsondergang genieten op een terrasje van een café.
Dan gaan de straatlantaarns aan en begint het vrolijke en feestelijke avond- en nachtleven van Nazaré.
Sítio da Nazaré


Praia da Nazaré


Igreja de Nossa Senhora da Nazaré